targ-romi-ploiesti.JPG

Mă temeam că n-o să ne mai bucurăm de el anul acesta. Că sub asediul noilor tendinte va fi uitat. Că nu își va mai găsi loc în centrul citadelei noastre dragi și noul concept – oferit la suprapreț- al decorului de Crăciun, îl va impinge la periferie sau mai grav îl va scoate din puzzle… Dar cum trăim în orașul pe al cărui blazon rămâne dăltuită expresia „o întoarcem ca la Ploiești”, ne așteptăm ca nicio bună intenție declarată să nu se materializeze dar să rămână ce ne oripilează. Și lista nerealizărilor este atât de lungă!

 

-Pentru că doar la Ploiești o administrație – oricare ar fi ea- va promite transport gratuit pentru elevi, pensionari, ba chiar pentru toți cetățenii, va stoarce cât mai multe voturi din această promisiune dar va deveni ezitantă la nota de plată. Cu riscul împingerii către faliment a societății TCE.

- Și în plină grevă, doar la Ploiești un primar poate declara public „mâine semnez ordinul de plată”  și mâine să nu devină niciodată azi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

-Doar la Ploiești promiți de ani buni o Piață Centrală nouă, obții autorizație de construcție, stabilești și faci publice planurile și etapele de lucru dar te blochezi din cauza unui chiriaș căruia tu singur i-ai stabilit clauze contractuale.

-Doar la Ploiești te grăbești să-ți asumi o idee care a dat bine în alt oraș, cum ar fi o trecere de pietoni 3D, contractezi lucrarea și dacă nu place la popor n-o mai plătești. Gratis pare mai frumoasă.

-Doar la Ploiești comanzi un concept, o idee despre cum să decorezi de sărbători, promiți prin contract o sumă exagerată, însă când realizezi că ideile prezentate pe câteva file le puteai avea și tu…nu mai plătești. Mai ales că în conceptul cu pricina nu își găsea loc ceva de care nu te puteai lipsi. Acel ceva, pe care cel puțin ultimii cinci primari (plini sau doar cu atribuții)  și-au propus initial să nu-l mai facă, dar l-au făcut. Acel ceva devenit tradiție. O mlaștină din care cu cât încercăm să ieșim cu atât ne afundăm. Singura certitudine în orașul promisiunilor uitate.

Dragi ploieșteni, vom avea parte și anul acesta de târgul comercianților de etnie romă amplasat pe trotuarul străzii Griviței, devenit în consecință potecă. Acest târg se integrează perfect în orice concept fie el gratis, fie scump dar neplătit. Priviți-l în toată splendoarea lui! E neschimbat pentru că e futurist! Singura promisiune respectată! Pentru că la Ploiești, a fi tolerant e sinonim cu astfel de realizări.  


 

 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Concert de Crăciun, la Ploiești. Intrarea este liberă

Cu trei zile înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, ora 20.00, ploieștenii sunt invitați la un nou concert. Evenimentul are loc pe scena amplasată lângă Palatul Culturii, din zona centrală a orașului, intrarea...