trecere-pietoni-3d-ploiesti8.jpg

Din dorința de a pune Ploieștiul pe harta orașelor cu treceri de pietoni 3D din România, viceprimarul Ganea ”a ordonat” să se facă o astfel de lucrare și în Orașul lui Caragiale. Locația? Strada Mihai Bravu, în imediata apropiere a intersecției cu strada Tabaci de lângă Maternitate. Rezultatul? Cum ar spune unii despre încălțăminte ”E originali boss, Abibas. N-are treabă că e made in China. Chinezii fac cele mai bune lucruri”.

 

UPDATE Cât a costat trecerea 3D de la Ploiești unde îți trebuie ochelari speciali de cinema :)

Ideea viceprimarului Ganea a venit după ce elevii unui liceu de artă din Buzău au realizat la începutul lunii noiembrie o trecere de pietoni 3D în apropierea unității de învățământ. Proiectul lor s-a viralizat pe internet și a stârnit admirația multor persoane, însă în cazul administrației locale ploieștene am putea spune că....invidia. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Drept urmare, joi pe strada Mihai Bravu din Ploiești a răsărit o copie mai puțin fidelă a proiectului apreciat la Buzău. Efectul 3D al trecerii de la Ploiești este foarte puțin vizibil, iluzia optica formându-se parțial, la aproximativ trei metri distanță, șoferii neavând suficient timp de reacție. 

”Este nevoie ca unghiul de fugă să fie la șapte metri de la trecerea propriu-zisă.[...] Șoferul aflat la volan, din unghiul de fugă, vede că dungile albe de pe trecerea de pietoni plutesc. Astfel se va speria puțin și va opri. Dacă un pieton se afla pe liniile albe de pe trecere, efectul 3D este și mai mare”, a declarat Ana Maria Bogles, directorul liceului de Arte din Buzău și coordonatorul proiectului devenit faimos, pentru hotnews.ro în data de 8 noiembrie. 

Ce-i drept, finalizarea trecerii de pietoni 3D din Ploiești a fost primită cu entuziasm ieri, așa că ne așteptăm ca astfel de lucrări să mai apară pe străzile municipiului. Poate până la urmă muncitorii se vor perfecționa

La fel ca la clătite: prima nu iese întotdeauna, dar nici nu o putem arunca. 

 

Cum arată orginialul din Buzău

trecere-de-pietoni-3-D--696x522.jpg

Așa arată ”copia” din Ploiești

trecere-pietoni-3d-ploiesti10.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti9.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti8.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti7.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti6.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti5.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti4.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti3.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti2.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti1.jpg

Trecerea de pietoni 3D de la Buzău

 

trecere-buzau-3d-bun.jpg


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Luni, 09 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Ploieștean în vârstă de 53 de ani dat dispărut

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova caută un bărbat de 53 de ani, din Ploiești, care, la data de 06 octombrie 2017, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoana dispărută se numește Moise...

Național
  • Miercuri, 07 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Imagini cu noile camioane Roman produse la Brașov

Uzina Roman a fost simbolul Braşovului şi a avut în perioada de glorie peste 20.000 de angajaţi. Acum mai are 300 de muncitori, este în reorganizare, dar produsele fabricii sunt apreciate la export....

Auto-moto
  • Miercuri, 31 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Primele poze-spion cu noul model Dacia Duster

Primele poze cu noul model Dacia Duster au apărut pe internet. Chiar dacă pozele sunt timpurii și nu se știe dacă acesta este modelul final, prototipul fotografiat se află, cel mai probabil, în...