clienti-carne.jpg

La Halele Centrale din Ploiești, prețurile la carne, produse din carne, ouă, dar și celelalte produse specifice perioadei Sărbătorilor de iarnă se mențin la un nivel ridicat, chiar dacă până la Crăciun mai sunt două săptămâni.

 

Primele creșteri la produsele alimentare au început să apară în luna octombrie, iar multe dintre ele au fost puse pe seama devalorizării leului, a creșterii prețurilor la carburanți, la utilități, dar și a creșterilor de preț la produsele de peste graniță, iar lista poate continua...

Cu doar două săptămâni de Crăciun, la Halele Centrale nu este mare aglomerație, în special în zona spațiilor de comercializare carne și produse din carne. Puținii clienți cumpără cantități mici, în speranța ca prețurile vor fi mai mici cu două-trei zile înainte de sărbători.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

,,Am vrut să cumpăr pentru Crăciun, să fac tobă și cârnați. Momentan mai stau, că prețurile sunt mari acum. Pe de altă parte, unii spun că vin alte scumpiri", ne-a spus o gospodină, dezamăgită de preturi.

Kilogramul de pulpă de porc fără os este la vânzare cu 16,50 lei, în timp ce mușchiul de porc costă 23 de lei/kg. Șoriciul costă si el 25 de lei/ kg, iar cârnații din carne de porc gata costă 14 lei/ kg. Carnea de porc tocata se vinde cu 13 - 15 lei/ kg. Mult mai scumpă este carnea de vițel. Kilogramul de pulpă de vițel fără os costă 22,80 de lei. Toba deja preparată costă 25 - 30 de lei/kg, iar mușchiul de porc afumat se vinde cu 35 de lei/kg.

Dar, pe lângă carne și preparate din carne, prețurile au luat-o razna și la alte produse. Astfel, oul se vinde cu 0,90 - 1 leu, în timp ce măslinele au prețul intre 15 și 37 lei, ultimul fiind cel la măslinele uscate.

Cozonacii costă intre 6 - 12 lei, iar laptele praf se vinde cu 17 lei/ kg. Și la legume și fructe prețurile au crescut, În incinta halelor Centrale, de exemplu, un kilogram de banane costă 6 lei,în condițiile în care săptămâna trecută erau la vânzare cu 5 lei/kg, iar în supermarket prețul este sub 4,5 lei/kg.

 

promotie-carne.jpg

ceafa-porc-hhale.jpg

masline-37-lei.jpg

 

oua-hale.jpg


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Concert de Crăciun, la Ploiești. Intrarea este liberă

Cu trei zile înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, ora 20.00, ploieștenii sunt invitați la un nou concert. Evenimentul are loc pe scena amplasată lângă Palatul Culturii, din zona centrală a orașului, intrarea...