Screenshot_25.jpg

În ultimele ore, utilizatorii români ai serviciul de mesagerie instant Whatsapp au fost asaltați cu sute de mesaje din partea prietenilor în care sunt anunțați că au câștigat un voucher în valoare de 250 de lei în cadrul unei campanii desfășurate de Kaufland România.

 

Finalul mesajului conține un link către un site cu conținut înșelător în care utilizatorului i se comunică faptul că mai sunt disponibile doar 219 vouchere și că, pentru a putea beneficia de unul dintre ele, trebuie să dea share la 10 prieteni de pe Whatsapp.

21397011_1393184050803139_483942122_n.png

21363057_1393184037469807_1100317953_n.png

Practic, metoda nu este nimic altceva decât o încercare a hackerilor de a vă sustrage datele personale din telefon sau, după caz, din browser, dacă accesați Web Whatsapp.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Kaufland România a dezmințit deja, pe pagina de Facebook a companiei, așa-zisul concurs:

Mai mulți cititori ai Observatorulph.ro ne-au semnalat spam-ul care se folosește de numele Kaufland, însă există destul de mulți care au primit mesaje cu promoții din partea eMAG sau Tarom.

Reprezentanții companiei eMAG au publicat deja pe pagina lor de Facebook o dezmințire prin care anunță că respectivele concursuri cu câștiguri constând în vouchere sunt false și neasumate. 

Screenshot_24.jpg

 

Hackerii practică același tip de înșelătorie și în numele companiei Tarom sau British Airways, unde oamenii sunt anunțați de disponibilitatea a 332 de vouchere, cu ocazia aniversării a 70 de ani de existență. 

WhatsApp Image 2017-09-04 at 22.42.18.jpeg

Screenshot_26.jpg

Nimic din promoțiile care circulă în aceste zile pe serviciul de mesagerie nu este adevărat.

UPDATE: orele 23:30

 

Site-ul nu este valabil pe varianta desktop, spam-ul fiind destinat doar pentru mobil. Adresa web nu are nicio legătură cu compania a cărei vouchere le promovează, aceasta fiind: dainip[.]com/kauflandro

Screenshot_27.jpg

Screenshot_28.jpg


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

IT&C
  • Duminică, 05 Noiembrie 2017
  • De Mihai Popescu

De ce a picat aplicația WhatsApp

Aplicația WhatsApp nu a funcționat vineri timp de aproximativ o oră, la nivel mondial, în special în țările europene.  Serviciul de mesagerie WhatsApp a căzut, cel mai probabil, din cauza unor...

IT&C
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

WhatsApp adaugă o nouă opțiune

WhatsApp anunță introducerea unei noi funcții în aplicația pentru telefoanele mobile: utilizatorii vor putea să distribuie locația în timp real. „Astăzi, anunțăm lansarea unei noi opțiuni care vă...