spitalul-judetean-ploiesti-operatie-dificila.jpg

Medicii de la Spitalul Județean Ploiești au reușit reconstrucția unei părți din piciorul unui tânăr, care a fost victimă a unui accident rutier. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a ajuns duminică noapte la unitatea medicală cu degetele de la piciorul stâng amputate, dar și cu mai multe fracturi deschise.

 

Accidentul rutier s-a produs duminică noapte, la Bobolia, comuna Poiana Câmpina, după ce un autoturism s-a răsturnat.

Două persoane au fost rănite, respectiv un tânăr în vârstă de 19 ani și o tânără în vârstă de 17 ani. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova, ajunși la fața locului, au constatat că adolescenta avea un traumatism toracic, motiv pentru care aceasta a fost transportată la Spitalul Câmpina.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Tânărul, în schimb, prezenta o amputație de degete la piciorul stâng și un traumatism la umărul drept. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Rapid, medicii de la Județean au decis efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru reconstrucția ante-piciorului, care era complet distrus, fiind vorba și de o amputație de degete.

Patru ore a durat intervenția chirurgicală, timp în care mai mulți medici de la Secția Ortopedie, dar și de la Chirurgie Plastică au realizat reconstrucția acestei părți a piciorului. Problema cea mai gravă era că în această zonă a piciorului erau mai multe fracturi deschise. Reconstrucția a inclus și montarea mai multor tije.

„Vorbim de o intervenție chirurgicală complexă, care a vizat reconstrucția ante-piciorului stâng. În prezent, tânărul se află pe Secția de Chirurgie”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

 

Vestea bună este că, după mai multe luni de recuperare, tânărul va putea merge fără probleme. 


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Miercuri, 06 Decembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Starea victimelor accidentului din Malu Roșu

Accidentul rutier s-a produs ieri seară, în jurul orei 17.30, chiar în zona unei treceri de pietoni. Două persoane au fost acroșate de un autoturism. La volanul autoturismului se afla o conducătoare auto, care...

Național
  • Vineri, 10 Noiembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Tarifele dentiștilor s-ar putea mări cu 20%

Cei 16 mii de medici stomatologi din ţară se pregătesc să mărească tarifele cu până la 20 de procente. Spun că sunt nevoiţi să cumpere anestezice din alte ţări. Cele două firme care făceau livrări...