24992732_10155801705294088_494987064_o.jpg

După modelul primei treceri de pietoni 3 D din țară, amenajată la Buzău, autoritățile din Ploiești au comandat una de același fel. Spre deosebire de ”original”, cel de la Ploiești pare o copie în varianta 2 D, care nu este deloc ieftină.

 

Luna trecută, o știre din Buzău, cu prima trecere 3 D din țară, a făcut furori pe rețelele de socializare. Potrivit hotnews.ro, elevii clasei de arhitectură de la Liceul de Arta "Margareta Sterian" din Buzău au realizat o trecere de pietoni, care creează șoferilor iluzia că dungile albe plutesc, aceștia reducând, din instinct, viteza de deplasare. Trecerea de pietoni, unică în România, nu a costat niciun leu de la bugetul local, elevii folosind șabloane și vopsea rutieră oferită de firma Urbis, unde acționar majoritar este Consiliul Local Buzău. Prestația elevilor a fost recomepnsată cu aprecieri și like-uri :).

Inspirat de modelul buzoian, viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a comandat asocierii de firme Industrie Mică și Vesta, care a câștigat licitația pentru marcaje rutiere din oraș, o trecere de pietoni 3 D. Aceasta a fost zugrăvită ieri pe Strada Mihai Bravu, în imediata apropiere a intersecției cu strada Tabaci de lângă Maternitate. Ce a ieșit....vă lăsăm pe dumneavoastră să comentați răsfoind  galerie foto AICI.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Interesant este că, dacă la Buzău, investiția a fost minimă, la Ploiești prima trecere 3 D a costat, susțin surse din administrație, 5000 de lei. Aceasta are o garanție de patru ani, spre deosebire de una clasică, ”valabilă” un an și care costă doar 1000 de lei.

 

 


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Concert de Crăciun, la Ploiești. Intrarea este liberă

Cu trei zile înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, ora 20.00, ploieștenii sunt invitați la un nou concert. Evenimentul are loc pe scena amplasată lângă Palatul Culturii, din zona centrală a orașului, intrarea...