ancheta-copil-obligat-sa-cerseasca.jpg

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești a deschis o anchetă în urma unei sesizări cu privire la faptul că un copil în vârstă de aproximativ 10 ani ar fi batjocorit, umilit, obligat să consume substanțe cu efect halucinogen și trimis să cerșească de mai mulți adulți și tineri. Totodată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a făcut verificări și a inclus minorul într-un program de consiliere psihologică. 

 

Totul a pornit de la o înregistrare video în care minorul apare dezbrăcat. Băiatul în vârstă de aproximativ 10 ani locuiește în Băicoi împreună cu mama și rudele pe linie maternă, însă scena filmată nu s-ar fi petrecut la domiciliul acestuia. 

”În data de 04.12.2017 reprezentanții DGASPC Prahova s-au deplasat la domiciliul copilului și au demarat procedurile în vederea evaluării situației și a asigurării măsurilor de protecție care se impun. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Copilul locuiește împreună cu mama și rudele pe linie maternă, iar din declarațiile verbale ale acestora a reieșit faptul că incidentul respectiv nu a avut loc în cadrul familiei, ci s-a petrecut când copilul se afla în vizită la niște prieteni, iar mama nu cunoștea această situație. 

Mama a declarat că nu este de acord cu impunerea unei măsuri de protecție pentru copil, iar mătușa maternă, care locuiește la aceeași adresă, și-a luat angajamentul că-l va supraveghea pe copil pe parcursul zilei cât mama este la serviciu. 

Având în vedere această situație, copilul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică și va rămâne în atenția instituției noastre și a autorităților locale în vederea monitorizării și identificării unor soluții în interesul superior al acestuia. ” se arată într-un răspund al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova. 

IJP Prahova confirmă demararea unei anchete în ceea ce privește situația minorului de la Băicoi, cazul fiind direcționat spre soluționare BCCO Ploiești.

 

”Sesizarea dumneavoastră, împreună cu verificările efectuate de către organele de poliție, a fost preluată de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, în baza art. 6, alin. 4 din Ordonanța nr. 27/2002 spre competentă soluționare” se arată în punctul de vedere transmis de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. 

foto caracter ilustrativ


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.