bebelus

O tânără în vârstă de 22 de ani, din comuna prahoveană Brebu, vrea să-și dea copilul nou născut unei familii care îi poate oferi o viață mai bună fetiței ei de doar câteva zile. Tânăra, care vrea să-și păstreze anonimatul, a născut în data de 5 ianuarie la Spitalul Municipal Câmpina, o fetiță perfect sănătoasă.

 

UPDATE 22 februarie: Ce se întâmplă cu fetița a cărei mamă căuta părinți adoptivi la cinci zile de la naștere

UPDATE 1  Bebelușul din Brebu și-a găsit părinți adoptivi

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

UPDATE 1 Ce se întâmplă cu bebelușul din Brebu, pentru care mama caută părinți adoptivi. Direcția pentur Protecția Copilului a intrat pe fir

 Din păcate tânăra mama, care mai are acasă doi copii, nu are o situație financiară bună, iar părinții au amenințat-o că, dacă mai vine acasă și cu cel de-al treilea copil, nu-i vor mai acorda niciun sprijin. Disperată, femeia a înștiințat conducerea unității medicale că nu poate lua cu ea acasă fetița nou-născută atunci când se va externa și că intenționază să o dea spre adopție.

„Mama nu a fost încă externată și nici nu va fi până ce nu vom rezolva problema copilului. Într-adevăr noi am fost înștiintiințați că intenționează să-și dea fetița spre adopție. Direcția Pentru Protecția Copilului va prelua acest caz” a declarat medicul Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Povestea fetiței a devenit virală pe internet după ce mama copilului a contactat un blogger (Mihai Vasilescu) prin intermediul unei rețele de socializare solicitându-I ajutorul.

 

"Să știți că există puține lucruri care mă mai iau prin surprindere de nu știu cum să reacționez. Mno, am și io o oareșcare experiență, plus că sunt destul de spontan, nu mi se blochează creierul așa repede. Ei, uite că din când în când apare câte un moment din ăsta de rămân uitându-mă în gol, în timp ce singurul meu neuron se învârte disperat căutând soluții. Hai că vă zic imediat, țineți-vă bine!

Sâmbătă seara eram la un Sfânt Ion când m-am trezit că-mi scrie cineva pe mesageria privată a paginii de Facebook. Așa, de nicăieri, s-a gândit să-mi zguduie oleacă seara. Și-a reușit:

– Bună seara, aș vrea să dau o fetiță abia născută spre adopție.

 

WTF! Deci, cum? M-am blocat, am rămas cu ochii în telefon minute în șir și singurul lucru pe care m-a dus capul să-l mai întreb a fost:

– Adică e copilul tău și vrei să-l dai?

Să mă iertați, dar nu mi-a venit altceva și poate că e de înțeles, nu primești un asemenea mesaj prea des. Cert este că răspunsul care a venit din partea cealaltă a fost: DA. M-am gândit că poate fi inclusiv o farsă/glumă de prost-gust. Nu era.

Încă blocat, habar nu aveam cum să reacționez. Nici acum nu știu. Dar am început să întreb despre copil si să mă asigur că mama știe că n-ai cum să-l dai oricui vrei tu. Știe.

Bun, atunci să continuăm, situația stă așa. Joia trecută L.M., o tânără în vârstă de 21 de ani, a născut o fetiță perfect sănătoasă căreia nu-i poate asigura cele necesare traiului. Cu atât mai mult cu cât mai are încă un copil, o altă fetiță, în vârstă de patru ani, pe care o crește ajutată de părinți. Am întrebat-o de tatăl celei nou-născute. Singurul răspuns pe care l-am primit a fost “nu recunoaște copilul și-a plecat”. Da, atât de trist. Ok, revenind la problemă, am întrebat cum pot s-o ajut. Ideea este că ar vrea să găsească o familie dispusă să adopte bebelușul. Am întrebat-o dacă vrea bani pentru asta (din nou, atât m-a dus capul). Răspunsul a fost: “Nu, vreau să știu că o ia o familie bună care o poate crește așa cum trebuie”.

Iar aici intervine problema pentru care vă scriu. L.M. zice că procedura adopției s-ar fi simplificat și acum mama poate să dea copilul direct către familia adoptivă. Numai că eu am ceva îndoieli în privința asta, așa c-am căutat pe net să văd ce zice legea. Nu m-am dumirit deloc. Am găsit informații contradictorii și nici măcar un singur răspuns care să ajute în cazul în care mama ar agrea o familie și-ar vrea să-i încredințeze copilul spre adopție. Sau sunt eu prea prost și nu reușesc să găsesc (ipoteză care nu este exclusă). Până la urmă am renunțat și mi-am zis “la ce naiba mai am blog, dacă nu pentru situații de genul ăsta?”. Așa că, dacă aveți cum să ajutați, sunteți invitații mei.

 

Iar dacă se află printre voi cineva dispus să adopte sau care are intenții serioase în acest sens, aveți adresa mea de email la “Contact” și-i pot pune în legătură directă cu mama. Am număr de telefon și tot ce trebuie.

Aș aprecia foarte mult dacă în loc de tot felul de considerații, ați încerca niște răspunsuri care să ajute. N-am scris aici ca s-o judecăm pe mamă, asta puteam să fac și singur. Da, știu că prezervativele sunt ieftine și, probabil, știe și ea. Cu toate astea, shit happens, așa că hai să trecem peste acest aspect, nu mai ajută la nimic. Am scris cu speranța că printre voi sau cunoscuții voștri se găsește cineva care să ne poată spune CONCRET și LA OBIECT ce se poate face în situația de față. Există adopție directă? Dacă da, în ce fel este reglementată prin lege? Care-s pașii? De asemenea, am scris pentru oamenii care vor să adopte și au acum ocazia s-o facă. Desigur, dacă legea încurajează și permite. Hai să ajutăm!”
sursa foto: Mihai Vasilescu

 


 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.