razii-rutiere-ph-politie-amenzi.jpg

În această perioadă, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, îndeosebi pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a cazurilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice, a celor de neacordare de prioritate, precum și pentru verificarea transporturilor de produse periculoase. 

 

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale (109 pentru viteză excesivă), în valoare totală de 75.767 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 15 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare auto.

La data de 8 decembrie, la nivelul Poliției orașului Vălenii de Munte a fost organizată o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile publice din localitate și de pe raza comunelor arondate în sistem metropolitan. Polițiștii au controlat 42 de autovehicule și două atelaje hipo și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.140 lei (șapte testări cu aparatul etilotest).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

În ziua de 9 decembrie, în intervalul 16 - 20, polițiști ai Secției Rurale nr. 3 Blejoi au desfășurat o acțiune rutieră și de ordine publică, prilej cu care au controlat 37 de autovehicule (nouă testări cu aparatul etilotest) și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.485 lei (un permis de conducere reținut și un certificat de înmatriculare retras).

Duminică, polițiști ai Secției Rurale nr. 11 Drajna au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, ocazie cu care au fost controlate 20 de autovehicule (șapte conducători testați cu aparatul etilotest) și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.760 lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

  • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – șapte (trei în Ploiești, câte una în Azuga, Posești, Mizil și Vălenii de Munte);

  •  

    Conducere a unui autovehicul neînmatriculat – patru (trei în Ploiești, una în Câmpina);

  • Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis – două (Sinaia și Șotrile);

  • Refuz prelevare probe biologice – una (Ploiești).


 

 

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.