calculator-impozit-auto-2018-1024x539.jpg

Proprietarii de mașini datorează prima tranșă din impozitul auto pe 2019 până la începutul lui aprilie, iar asta chiar dacă au vândut între timp mașina. Cât despre cei care cumpără anul acesta mașini, ei nu sunt obligați să plătească nimic în 2019.

 

Potrivit Codului fiscal, cei care erau proprietari pe mijloace de transport pe 31 decembrie sunt datori cu impozitul pe tot anul 2019 pentru acestea.

Așadar, chiar dacă vindeți mașina în decursul anului, să zicem, peste câteva zile, tot va trebui să plătiți impozit pentru tot anul 2019. De ce? Pentru că regula e că proprietarul e dator cu plata impozitului pe tot anul, dacă la trecerea în respectivul an era proprietar pe mașina respectivă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

La plata impozitului pe tot anul sunt obligate şi persoanele care radiază din circulaţie o maşină.

 

Cel care cumpără o mașină în cursul acestui an e obligat să depună însă la Fisc o declarație, în termen de 30 de zile de la data înmatriculării/înregistrării. Abia din 2020 se plătește impozit pe respectiva mașină de către noul proprietar.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro

 

Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

 

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.